Veel Gestelde Vragen (FAQ)

Vraag: Waarom zou ik mijn gsm simlock vrij maken?
Antwoord: GSM Netwerken/providers plaatsen een simlock op de mobiele telefoons die ze verkopen zodat de toestellen niet op andere netwerken gebruik kunnen worden. Door uw gsm te unlocken kunt u uw toestel zonder beperkingen op een GSM netwerk naar keuze gebruiken.Vraag: Unlocken, is dat legaal?
Antwoord: Ja, het is legaal om uw mobiele telefoon van simlock te ontdoen. Het toestel is namelijk uw eigendom, en u kunt er mee doen wat u wilt. Bij het unlocken worden er geen aanpassingen gedaan in software welke auteursrechtelijk beschermd is, door deze methode (met behulp van unlock codes) is het simlock vrij maken niet illegaal. Een citaat uit rechtspraak LJN-nummer: AE0125 Zaaknr: 03/008018-99 en 03/008111-98: " ... Een simlock en een serviceproviderlock kunnen niet worden aangemerkt als auteursrechtelijk beschermd werk ..."Vraag: Ik heb een [GSM merk/type], kan die ook simlock vrij gemaakt worden?
Antwoord: Voor de ondersteuning van uw GSM moet u even op de volgende pagina kijken. Op deze pagina staan alle toestellen die ons programma ondersteund.Vraag: Om een onbekende reden heb ik de download link niet gekregen.
Antwoord: Wij kunnen u alleen helpen als u ons een e-mail stuurt met daarin de pincode en uw mobiele telefoonnummer. Met deze pincode en het telefoonnummer kunnen wij een oplossing voor uw probleem zoeken. Klik hier voor het contact formulier.Vraag: Ik heb het programma gedownload en nu kom ik er achter dat mijn toestel niet word ondersteund?
Antwoord: Helaas kunnen wij hier niets aan doen. U heeft dus GÉÉN recht op geld terug! Er word duidelijk op al onze pagina's aangegeven dat je eerst op de ondersteunde toestellen moet letten. Tevens is het programma meerdere malen bruikbaar.Vraag: Wat is IMEI?
Antwoord: Dit is een unieke code voor uw GSM. Die u vaak nodig heeft om simlock vrij te maken. U kunt achter uw IMEI code komen door *#06# in te typen op uw telefoon en eventueel op de verzend/belknop te drukken.
 
Simlock vrij maken en unlocken op UnlockjeGSM.nl!
Sitsat Webdesign